آفتابنیوز : محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر میبرد در گفتوگو با نشریه نیویورکر در پاسخ به سوالی درباره آینده روابط میان تهران و واشنگتن دیپلماسی کشورش با آمریکا را به یک فیلم به نام 50 قرار اول تشبیه کرد. داستان این فیلم درباره مردی است که با زنی در ارتباط است که حافظه کوتاه مدت دارد و تنها یک روز میتواند خاطرات خود را حفظ کند.
به گزارش آفتابنیوز؛ ظریف در این باره گفت: ما در دنیای احتمالات زندگی میکنیم بنابراین هیچ چیز غیرممکن نیست اما باید ببینیم چه میشود.
وی ادامه داد: اول از همه باید بگویم که ما عصبانی نیستیم اگر قرار باشد به راهحلی دست یابیم شما باید بتوانید آن را بر مبنای چیزی که دارید بنا کنید، چرا که همچون فیلم 50 قرار اول شما مجبورید همه چیز را روز بعد از اول آغاز کنید این غیرممکن است.
به نوشته خبرگزاری ایسنا؛ وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: شما باید بتوانید یک رابطهای داشته باشید که براساس یک مبنا ساخته شده است و ما یک سند داریم، توافق هستهای. این یک سند 150 صفحهای است نه یک توافق دو صفحهای.
ظریف در اینجا به توافق دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی اشاره دارد که در دیدار آنها در ماه ژوئن حاصل شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا باب (مذاکرات با آمریکا) هنوز باز است، اظهار داشت:در صورت فراهم بودن شرایط لازم برای مذاکرات من احتمال گفتوگو را رد نمیکنم. این شرایط عبارت است از قابل اتکا بودن (طرف مقابل).
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: قابل اتکا بودن با اعتماد فرق دارد. قابل اتکا بودن یعنی اینکه وقتی شما چیزی را (توافق) امضاء میکنید باید به آن پایبند باشید. درغیر این صورت همهچیز فرو میپاشد.
ظریف تاکید کرد: ما منتظر دیدن کمی واقعگرایی هستیم.
بنابراین گزارش وزیر امور خارجه ایران پس از آن این اظهارات را بیان کرده است که رییس جمهور آمریکا در ماه مه با وجود مخالفت شدید سایر کشورها به ویژه دیگر طرفهای هستهای خروج خود از این توافق را اعلام کرد و گفت که تحریمها علیه تهران را باز میگرداند.
روحانی: نشان دادیم که مایل به مذاکره هستیم
نیویورکر در همین ارتباط همچنین گفت وگوی کوتاهی هم با حجت الاسلام والمسلین «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان منتشر کرده است.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار این نشریه درخصوص فشارهای داخلی علیه برجام گفته: (از توافق) پشیمان و متاسف نیستم. ما به نقطه مثبتی دست یافتیم؛ به دنیا نشان دادیم که مایل به گفت وگو و مذاکره هستیم و زمانی که توافقی امضا شد، به آن پایبند میمانیم.
رئیس جمهوری هفته گذشته به همراه ظریف برای شرکت و سخنرانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده بود.
وی در سخنرانی خود در صحن مجمع عمومی، به شدت سیاستهای کاخ سفید را هدف انتقاد قرار داد و گفت: درک ایالات متحده آمریکا از روابط بینالملل، اقتدارگرایانه است. آمریکا فکر میکند چون زور دارد، حق هم دارد. درک آنها از قدرت، نه اقتدار مشروع و قانونی، که زورگویی است. هیچ دولت و ملتی را نمیتوان به زور به پای میز مذاکره آورد و اگر چنین شود آنچه انباشت میشود، خوشههای خشم ملتهاست که نصیب زورگویان خواهد شد.
روحانی خطاب به مقامهای آمریکایی گفت: قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، ورق پاره نیست. ما از شما دعوت میکنیم که به قطعنامه بازگردید؛ ما از شما دعوت میکنیم که به میز مذاکرهای که خود آن را برهم زدید، بازگردید. اگر از برجام میترسید و آن را کارنامه رقیبان سیاسی خود در آمریکا میدانید، ما از شما دعوت میکنیم به مصوبه شورای امنیت بازگردید. ما از شما دعوت میکنیم که در نهادهای بینالمللی بمانید. تحریم نکنید که تحریم و تکفیر دو روی یک سکه است؛ در تکفیر، اندیشه انسانها انکار میشود و در تحریم، زندگی و رفاه مردم نفی میگردد.
به نوشته خبرگزاری ایرنا؛ رئیس جمهوری در این سفر همچنین با همتایان خود از دیگر کشورها دیدار و درخصوص آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی با آنها رایزنی کرد.